Visio

Haluamme tarjota mahdollisimman monelle miellyttävän tavan kantaa tavaroita tyylikkäästi.

Arvot ja Yritysvastuu

Perheyritys

Teemme töitä yhtenä perheenä. Meillä on pitkä historia vuodesta 1891 ja selkeä suunta kohti seuraavaakin sataa vuotta.

Pitkäikäisyys

Arvostamme tuotteidemme kestävyyttä ja pitkiä asiakassuhteitamme. Teemme kestäviä suunnitelmia pitkällä tähtäimelle.

Joustavuus

Maailman muutoksissa pystymme sopeuttamaan toimintaamme. Tilanteen vaatiessa teemme päätökset nopeasti.

Luotettavuus

Kohtelemme asiakkaitamme, työkavereitamme ja sidosryhmiämme avoimesti, tasavertaisesti ja rehdisti.

Toimitusketju

Pyrimme huolehtimaan, että tuotteidemme toimitusketjussa myös yhteistyökumppanit kunnioittavat arvojamme työoloista, ihmisoikeuksista, yhdistymisvapaudesta ja kieltävät mm. lapsityön ja pakkotyön tuotteiden valmistuksessa.

Ympäristövastuu

Valmistamamme tuotteet ovat jo itsessään kestäviä ja käytössä pitkään toimivia, eivät yhden sesongin kertatuotteita. Valmistuksessa käyttämämme nahat täyttävät EU:n Reach asetuksen vaatimukset. Myös mm. liimat, metalliosat ym. ovat laboratorioissa tutkittuja ja EU:n asettamien normien mukaisia.
Kierrätämme ja käytämme ehjiä pakkausmateriaaleja uudestaan ja vain sen verran mikä on tarpeen tuotteiden suojaamista varten.

Sosiaalinen vastuu

Lakien ja asetusten lisäksi henkilökuntamme työskentelyolosuhteet, -koulutusmahdollisuudet sekä toimintatapamme asiakkaita ja muita sidosryhmiä kohtaan on hyvää ja avointa.

Historia

Nahkatavara A. Eriksson

Nahkatavara A. Eriksson 4.4.1891

Oheisella asiakirjalla Anders Eriksson perusti yrityksemme 4. huhtikuuta vuonna 1891. Ajankohtaan kuuluen asiakirja on kirjoitettu ruotsin kielellä Suomen Suuriruhtinanmaan karttapaperille. Alusta asti liikeideamme on ollut valmistaa ja markkinoida laadukkaita nahkatuotteita suomalaisille kuluttajille ja tähänkään päivään mennessä tämä ajatus ei ole muuttunut. Yhä kiihtyvällä tahdilla yrityksemme suunnittelee yksilöllisiä, muodikkaita ja laadukkaita piennahkatavaroita kuten lompakoita ja korttikoteloita. Yksityiskohdat, valuutat ja muodit muuttuvat, mutta liikeideamme pysyy samana. Tavoitteena aina yksilöllinen ja hyvä asiakaspalvelu. Viime vuosina yrityksemme on myös laajentunut edustamaan useita kansainvälisiä merkkituotteita, joiden joiden laukkumallistoja edustamme Suomen markkinoilla.

Anders Eriksson

Anders Eriksson perusti siis 1891 nimeään kantavan yrityksen, joka alkujaan valmisti mm. hevosten valjaita omassa verstaassa ja myi niitä eteenpäin samassa yhteydessä olevassa satulasepänliikkeessä. Paikka oli Turun Puutorin varrella ja myymälä toimi samoissa tiloissa yli 90 vuotta kehittyen vuosien varrella satulasepänliikkeestä nahkatuotteiden ja laukkujen vähittäismyymäläksi.

Yrjö Lehtonen

Vuonna 1928 omistus siirtyi Anders Erikssonin veljenpojalle Yrjö Lehtoselle (joka vaihtoi ruotsinkielisen sukunimen takaisin alkuperäiseen suomenkieliseen). Toiminta jatkui ja kehittyi edelleen. Sotavuodet tietysti vaikuttivat toimintaan ja hevosten tehdessä tilaa autoille nahkatuotteissakin painopiste alkoi siirtyä valjaista mm. laukkuihin ja kukkaroihin.

Olavi Lehtonen

Vuonna 1955 Yrjö Lehtosen pojat Orvo ja Olavi siirtyivät liikkeen johtoon. Orvo Lehtonen toimi toimitusjohtajana ja 60-luvulla avattiin toinen vähittäismyymälä. Olavi Lehtonen aloitti uransa yrityksessä jo pikkupoikana toimittaen tilattuja tuotteita mm. polkupyörällä. Hän siirtyessään johtoon 1955 yhdessä veljensä Orvo Lehtosen kanssa Olavi toimi myyntipäällikkönä. Hänen toimestaan myynti alkoi laajentua suuremmalle alueelle ja vuonna 1960 perustettiin erillinen ”tukkuosasto”, joka myös alkoi tuoda maahan laukkuja ja muotia maailmalta. Melko nopeasti tuotteitamme oli myynnissä koko maassa.

Orvo Lehtonen

Orvo Lehtosen jäädessä eläkkeelle 1980-luvulla omistus siirtyi kokonaan Olavi Lehtoselle. 1980-luvun lopulla oma vähittäistoiminta lopetettiin.

Rami Lehtonen

1990-luvun alkupuolella Rami Lehtonen tuli jatkamaan isänsä Olavi Lehtosen työtä. Omien tuotteiden mallistoa kehitetään jatkuvasti ja tuotteista on tehty selkeämmin erottuvia merkkituotteita. Perinteinen maahantuonti on korvattu merkkituotteiden edustuksilla. 2000-luvulla palattiin juurille ja avattiin myös omia laukkuliikkeitä, joiden toiminta on eriytetty nimellä BAG STAGE. Myymälä sijaitsee nykyään kauppakeskus Myllyssä. Vuonna 2013 Turun Yrittäjät palkitsivat Nahkatavara A. Eriksson Oy:n / Lehtosen perheen TURUN YRITTÄJIEN VUODEN YRITTÄJÄPERHEPALKINNOLLA.

A. Eriksson Oy

jo vuodesta 1891